Takst Team - Setter pris på dine verdier
Takst Team - Setter pris på dine verdier

10 tips for en miljøvennlig julevask

Adventstiden i år er særdeles mye roligere enn andre år, og da kan vi løfte fram den gode gamle julevasken – men av den mer miljøvennlig sorten. Vi viser deg at det er unødvendig med sterke rengjøringsmidler for å få boligen gullende ren til jul – til det beste for deg og inneklimaet!

Her er våre 10 tips for en mer miljøvennlig julevask:
  1. Er du så heldig å bo et sted med mye snø, legg ut gulvtepper, matter, sofaputer, dyner, hodeputer og madrasser i snøen. Dra dem litt rundt i snøen, heng dem til lufting/tørking etterpå – så blir du kvitt både midd og flekker.
  2. Luft bunader, ullkåper og selskapstøy utendørs – så blir de oppfrisket til julens store og små selskapeligheter.
  3. Har du fått stearinflekker på duker eller klær, frys dem ned – så er det lett å plukke av i frossen tilstand. Skulle det sitte igjen noen flekker, legg på et tørkepapir og stryk av restene – vask plagget på vanlig måte.
  4. Rim av kjøleskap og fryser, så holder julematen seg bedre. Følg godt med når det begynner å tine, slik at du får tørket opp vannet, før det renner utover gulvet.
  5. Når det gjelder huset for øvrig, luft det som luftes kan – frisk luft i alle rom, gir et bedre inneklima for både fe og folk.
  6. Fjern alt støv på lister, hyller og skap ved å tørke over med tørr klut – tørt støv fjernes best med tørr mikrofiberklut. Flekker kan vaskes bort med en fuktet klut.
  7. Gulv støvsuges før de dampvaskes med dampmaskin, eller moppes med vann med noen dråper oppvaskmiddel i. Ønsker du grønnsåpelukt i huset til jul, sett en skål med grønnsåpevann bak gardinet, eller under sofaen.
  8. Vil du gå ekstra grundig til verks med julevasken, så kan du tørrmoppe tak og vegger med en mikrofibermopp, denne blir statisk og trekker til seg støvet.
  9. Vinduer, speil og glassflater – her kommer du langt med en fuktet mikrofiberklut og eddikvann.
  10. Bad og toalett, lag deg sprayflaske med oppvaskmiddel og eddikvann for å løse opp kalkflekker på fliser og fuger.

Når du nå har “vaska gølvet og børi ved” så er det bare å nyte resten av adventstiden – bra jobba!