Kirkens-Bymisjon
Kirkens Bymisjon julefeiring

Julehilsen fra Takst Team

Årets julegave fra Takst Team

Julen 2023 har vi gitt vårt bidrag på kr. 25.000 til Kirkens Bymisjon – for at flere skal få mulighet for en fin og inkluderende julefeiring. I år som i fjor dekker de bord i alle sine kafeer og på alle sine møteplasser, slik at de som trenger det får et godt sted å være i jula – med julemat, stearinlys og noen å dele julen med.

Litt om året som har gått

2023 har vært et år hvor vi ser at den nye tilstandsrapporten har blitt godt kjent i markedet, og vi har blitt bedre på både system og rapportering. Takst Team har i år investert tungt i kompetanseheving av våre ansatte, spesielt våre unge nyansatte – og sjefen sjøl har hatt travle dager som mentor for disse. Vi setter kompetanse svært høyt på agendaen i alle våre settinger – det være seg internt og eksternt. Våre meglere har også i år fått tilbud om «Læring&Næring», denne gang med temaet den nye arealstandarden. Denne trer i kraft den 1. januar 2024, og vi har levert iht denne standarden de siste månedene, og har alle kurset oss i denne. Vi kommer gjerne ut til dere med kurset vårt, det er bare å gi oss et vink.

Når det gjelder skadetaksering så har vi bidratt med beredskap ifm med naturhendelsen Hans på Østlandet og stormskader på Sørlandet, vår kjede Takstnett har etablert en beredskapsorganisasjon som dekker hele landet ved store naturhendelser – og vi høster nå fruktene ved å ha kapasitet til å bistå ved disse. På denne måten får forsikringsselskapene takstingeniører som er naturskadesertifisert, og som er kompetente ved store hendelser og takler høyt arbeidspress.

Den store flyttesjauen

Avdeling Jørpeland og avdeling Karmsund har begge flyttet inn i nye kontorer i år. Vi hadde gleden av å få storfint besøk av ordfører i Strand da vi åpnet kontoret, og fikk gjort litt ekstra stas på kunder og våre ansatte i den anledning.

Litt om året som kommer

I løpet av februar 2024 flytter Stavangeravdelingen til Site4016 på Åsen, også kalt byggebransjens lekegrind. Vi ser fram til å campere sammen med mange av våre bransjekolleger, og få være med å sette vårt preg på miljøet der. Kom gjerne innom for en kaffedrøs, om du har lyst til å hilse på.

Markedsmessig ser vi ikke de store endringene ift 2023, boligmarkedet her i Rogaland har holdt seg godt – og vi tenker 2024 vil fortsette på samme kurs.

Kjeden vår Takstnett profesjonaliserer bransjen vår, og vi høster fruktene av å hale i land nasjonale avtaler på forsikringssiden. Samtidig som vi formaliserer beredskapsorganisasjonen vår, og får på plass avtaler for selskaper som velger å benytte seg av denne ifm store naturhendelser.

God jul og et riktig godt nytt år til deg og dine!

Vi ser fram til et fortsatt godt samarbeid med dere, og håper på mange gode og fruktbare diskusjoner i 2024.


Ta med dere dette fine diktet til Kolbein Falkeid om årsskiftet.

Årsskifte

Nå gløtter tiden
på timeglasset:
– Et sandkorn faller.
– Et år forsvinner.
Vi står tilbake
og raker sammen
en liten gravhaug
av gamle minner.

Vi raker sammen
og ser tilbake.
Tilbakeblikket –
hvor tungt det veier!
Så kaller tiden
fra svingen forut,
og vi må vandre
med hva vi eier.